Van overleven naar

lichter & voluit leven & werken

Achtergrond

Sinds 2007 werk ik als leiderschapscoach vanuit mijn coachpraktijk in Utrecht, Roermond, online of op locatie.
Daarvoor heb ik na mijn studie Beleidswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, 17 jaar gewerkt op het gebied van sociale zekerheid, arbeidsmarkt- en personeelsbeleid. In de rol van projectleider, consultant en teamleider heb ik in de keuken mogen kijken van zorginstellingen, gemeenten en bedrijven. Vervolgens ben ik 7 jaar werkzaam geweest als assessmentadviseur.

Gaandeweg heb ik mijn focus verlegd van inhoud naar proces. Van beleidsnota's, werkprocedures, wet- en regelgeving naar de psychologische aspecten van mensen en organisaties. Deze perspectiefwisseling is ingegeven door mijn ervaring en overtuiging dat werkelijke aandacht voor mens en proces bepalend is voor het succesvol functioneren van mensen, teams en organisaties. 
 

Mijn drijfveer

is echt luisteren en het verbinden van hart & zakelijkheid om tot de kern te komen waar het in essentie over gaat. Ik werk op het snijvlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door jou als professional of teamleider op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling te inspireren en te faciliteren in wie je in essentie bent. Zodat je het beste uit jezelf en de ander kunt halen en daarmee van toegevoegde waarde bent. Effecten hiervan zijn eigenaarschap, veerkracht, creativiteit en resultaatgerichtheid. Kwaliteiten die nodig zijn in goed functionerende en vitale teams en organisaties.

 

Tot mijn klantenkring

behoren organisaties, zoals gemeenten, ministeries, zorg- en onderwijsinstellingen, banken, vervoersbedrijven, adviesbureaus en de rechtspraak. 
Bij voorkeur bouw ik met mijn opdrachtgevers een duurzame werkrelatie op. Weet hebben van ontwikkelingen en actuele vraagstukken, praat gemakkelijker en vormt een goede basis om effciënt en praktisch te kunnen begeleiden en adviseren. Daarnaast begeleid ik particulieren. Het komt geregeld voor dat ik een dochter of zoon coach van iemand die ooit een cliënt van mij is geweest. 

 

Mijn manier van werken

is intuïtief, doelgericht en vanuit verbinding en betrokkenheid. Door je echt te zien en te horen, naast je te staan en aandacht te hebben voor wat er werkelijk speelt en wat geen plek heeft gekregen, kunnen we tot de kern van de zaken komen. In een veilige setting bied ik structuur, inspireer ik je en daag ik je uit op zoek te gaan naar de essentie. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een ander perspectief en kun jij een stap zetten. 

 

Afhankelijk van de vraagstukken

en afgestemd op wat bij jou past, maak ik gebruik van systemisch werken, TA, NLP, RET, TAO, IOPT en Theory U.  Ik ben thuis in psychologische processen ( in jezelf, tussen individuen en teams ) en de onderstroom. Ik volg de beroepscode van coach/counselor van de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam, de Ethische Code van Phoenix Opleidingen te Utrecht en de gedragscode van Noloc te Nijkerk.