10-jarig bestaan

Vandaag precies 10 jaar geleden heb ik tijdens mijn functioneringsgesprek mijn ontslag aangeboden. Ik hoor het me nog zeggen tegen mijn toenmalige leidinggevende. Aansluitend heb ik met forse tred langs de singels in Den Bosch gewandeld om enigszins hiervan te bekomen. Ook al hing deze beslissing al wat langer in de lucht, je uitspreken is toch van een andere orde. Het was tijd voor iets nieuws, zonder precies te weten wat en hoe mijn toekomst er uit zou gaan zien.
Wat ik wel wist, was dat ik voor mezelf wilde beginnen en dat ik met mensen in organisaties wilde gaan werken op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling.
En hoe het vaak gaat in het leven, als je een deur sluit, opent zich een nieuwe deur; Ik kreeg de mogelijkheid om me te bekwamen in het ambacht van assessmentadviseur bij Intalent. Hier enorm veel geleerd over mensen en organisaties. Het leukste onderdeel vond ik het observeren: Wat doet deze mens in de interactie en wat doet deze mens met mij? Wat zijn kwaliteiten en wat zijn ontwikkelpunten? Vaak volgden er dan mooie gesprekken van mens tot mens. En hoe het advies ook luidde, mensen gingen met een goed gemoed naar huis omdat ze zich gehoord en gezien voelden.
Parallel hieraan heb ik mijn coachpraktijk opgericht, ben ik trainingen gaan geven en heb ik zelf opleidingen gevolgd. Opleidingen op het gebied van systemisch werken, waarmee een fundament voor mijn manier van werken is gelegd: in plaats van inzoomen op het probleem, uitzoomen naar het grotere geheel waar mogelijkheden ontstaan. Verder ben ik samenwerkingen aangegaan en ben ook met een paar weer gestopt. Vorig jaar heb ik businesscoach Bart van den Belt in de arm genomen,
een jonge en praktische kerel die goed is in een spiegel voorhouden. Wat past en wat past niet meer? Wat kan ik loslaten en wat wil ik behouden? Waar wil ik verschil maken en wat kan ik toevoegen?
Deze tocht heeft geleid tot de volgende focus: Het verbinden van hart & zakelijkheid bij professionals, leidinggevenden en in teams. Ik wil ze inspireren en faciliteren op het gebied van persoonlijke & professionele ontwikkeling, zodat ze het beste uit zichzelf en anderen kunnen halen, verschillen weten te integreren en daarmee van toegevoegde waarde zijn. Volgens mij wordt de wereld daar een stukje mooier door.

Lian


Inschrijfformulier BLOG LW

Wil je mijn laatste blog ontvangen voor inspiratie over persoonlijke & professionele ontwikkeling?
Schrijf je dan hieronder in: