“OP WEG NAAR JOUW LOT…”


september 2015 Laatst fietste ik op weg van werk naar huis richting de Gele Brug over het Amsterdam- Rijnkanaal in Utrecht. Het was al wat schemerig en zag op het fietspad een zin oplichten in witte regelmatige letters: Op weg naar jouw lot. “Ha, daar is ie weer.” De anonieme straatdichter die regelmatig de Utrechtse fietspaden onveilig maakt met mooie spreuken of gedichten. Gedichten die je een brede glimlach op je gezicht doen toveren of die je stemmen tot nadenken. Nieuwsgierig trap ik stevig door en elke 50 meter verschijnt een regel van het volgende gedicht:

Op weg naar jouw lot
ging jij op reis.
Hoe verder je ging,
hoe zwaarder het werd.
Toch zette je door.
Want je wist dat na dit forse spoor
het pad zou overgaan in een paradijs.

Anonieme straatdichter

Mmm…, je lot onder ogen zien is geen gemakkelijke weg. Dat is kijken wat het leven voor jou in petto heeft en daar met heel je hart jouw antwoord op geven. Vanuit je zelf. In verbinding met jezelf en met je omgeving. Waar je misschien eerst de omstandigheden of anderen de schuld geeft, merk je dat jijzelf de enige bent die aan zet is. Het gaat dan vaak over het loslaten van overtuigingen en illusies, waardoor je inzicht krijgt waar het werkelijk over gaat. Maar inzicht alleen is nog geen paradijs. “Daar moet je wel wat voor doen”, zoals een populaire omroep jaren geleden uit de geluidsprekers liet schallen.

Het vraagt een nieuw antwoord op datgene wat je hebt aangetroffen. Niet doen zoals je altijd deed vanuit de automatische piloot. De uitnodiging is om uit je comfortzone te stappen. Tsja, en hiervoor is moed en discipline nodig.

En achteraf gezien, is wellicht jouw lot, een lot uit de loterij...

Even terug naar die bewuste namiddag op de Gele Burg in Utrecht; terwijl ik onderstaande foto stond te maken, riep een jongen die mij voorbij fietste: “ Mevrouw, u bent al in het paradijs ! ”Inschrijfformulier BLOG LW

Wil je mijn laatste blog ontvangen voor inspiratie over persoonlijke & professionele ontwikkeling?
Schrijf je dan hieronder in: