Individuele coaching

Je kunt een coach inschakelen als klankbord, als vertrouwenspersoon of als gesprekspartner met wie je kunt sparren. Want iedereen kent periodes waar je tegen zaken aanloopt waar je zelf niet uitkomt. Of die zaken nu op professioneel en/of persoonlijk vlak liggen. Je kunt in mijn praktijk terecht met vraagstukken die liggen op het vlak van persoonlijke effectiviteit, werk & loopbaan, familie & relaties en leven & zingeving.

Werkwijze
Tijdens het coachtraject loop ik als het ware een stuk met je mee. Jouw tempo, proces en ontwikkeling zijn leidend. Mijn manier van werken vraagt van jou als cliënt een vermogen tot zelfreflectie. Op mijn beurt breng ik structuur aan, stel vragen en bied je een ander perspectief, waarmee je inzicht krijgt in jouw situatie en patronen. Inzicht en bewustwording vormen de basis om te onderzoeken hoe het anders kan op een manier die bij jou past. Mijn sleutelwoorden zijn contact, verbinden, motiveren en bewegen. Naast de gesprekken kan een traject bestaan uit een mix van creatieve reflectie-opdrachten, een oefensessie met een acteur en/ of deelname aan een workshop. Uiteindelijk doel hiervan is de verkregen inzichten te integreren in jouw dagelijkse praktijk.

Het werken met een acteur in een oefensessie  
Wanneer relevante gesprekken niet naar tevredenheid verlopen, is werken met een acteur een effectieve manier om je gespreksvoering en houding te optimaliseren. Tijdens een oefensessie kunnen vaardigheden geoefend worden waarin de acteur als spiegel fungeert en je feedback krijgt hoe je over komt. Gesprekken uit je dagelijkse werkpraktijk lenen zich hier prima voor. Ik werk uitsluitend met professionele en ervaren acteurs. Een oefensessie duurt minimaal 2 uur tot maximaal 3,5 uur.

Resultaten
Naast het behalen van het geformuleerde coachdoel, ervaren mensen vaak positieve neveneffecten door het coachtraject. Je voelt meer verbinding met jezelf en je omgeving, en je ervaart meer rust. Je zelfredzaamheid is vergroot en je hebt weer regie over je eigen functioneren. Door goed te luisteren naar jezelf en je behoeften, sta je in je kracht en ervaar je veerkracht.

Praktijkruimte
Voor zakelijke opdrachtgevers, cliënten en particulieren vinden coachgesprekken desgewenst op locatie en/of bij Coachpraktijk De Duizendknoop in Utrecht en Coachpraktijk Roerzicht in Roermond plaats.

Tarieven
Een coachgesprek duurt 1 uur tot 1,5 uur. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een particulier en een zakelijk tarief. Deze tarieven zijn marktconform.