Over Lian

Waar mijn werk in essentie over gaat,
is het faciliteren van bewustwording en het ontrafelen van vastgeroeste patronen, gedachten en emoties die ons belemmeren als mens in de interactie met een ander. Mijn drijfveer is om zowel individuen als teams te inspireren en te begeleiden naar die bewustwording, waardoor zij vanuit eigenaarschap zich vrij voelen en veerkracht ontwikkelen en stappen kunnen zetten in een gewenste richting en uitkomst.

Mijn manier van werken
is een logisch gevolg van mijn eigen ontwikkeling en ervaringen: in afstemming met de cliënt/ opdrachtgever pas ik toe wat werkt. Ik werk vanuit verbinding en betrokkenheid, intuïtief en doelgericht. Door aandacht te hebben voor wat er werkelijk speelt en wat geen plek heeft gekregen, kunnen we tot de kern van de zaak komen.

Mijn toegevoegde waarde
is mensen veiligheid bieden, structuur aanbrengen, complexe zaken eenvoudig maken, en mensen en teams uitdagen en inspireren op een lichte ontspannen manier naar bewustwording, eigen regie en actie. Met aandacht voor de boven- en onderstroom, gecombineerd met interventies die mensen raken, ontstaat er beweging.

Bij alle vraagstukken
maak ik gebruik van systemisch en systeemwerken, TA, NLP, RET, de zelfresonantiemethode en Theory U.
Ik volg de beroepscode van coach/counselor van de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam en de Ethische Code van Phoenix Opleidingen te Utrecht.

Achtergrond
Na afronding van de studie Beleidswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen heb ik 17 jaar gewerkt op het gebied van sociale zekerheid, arbeidsmarkt- en personeelsbeleid. In de rol van projectleider, adviseur en teammanager heb ik in de keuken mogen kijken van zorginstellingen, gemeenten en bedrijven. Vervolgens ben ik 7 jaar werkzaam geweest als assessmentadviseur. Gaandeweg heb ik mijn focus verlegd van inhoud naar proces. Van beleidsnota’s, werkprocedures, wet- en regelgeving naar de psychologische aspecten van mensen en organisaties. Deze perspectiefwisseling is ingegeven door mijn ervaring en overtuiging dat werkelijke aandacht voor de mens en het proces bepalend is voor het succesvol functioneren van mensen, teams en organisaties. Sinds 2007 run ik mijn coachpraktijk voor mensen, teams en organisaties.

Klantenkring
Tot mijn klantenkring behoren zowel particulieren als opdrachtgevers in de overheid, zorg en de zakelijke dienstverlening. Bij voorkeur bouw ik met mijn opdrachtgevers een duurzame werkrelatie op. Weet hebben van ontwikkelingen en actuele vraagstukken, praat gemakkelijker en vormt een goede basis om efficiënt en praktisch te kunnen begeleiden en adviseren.

"Gelukkig leven, goede relaties en succesvol werken, start met thuis zijn bij jezelf.
In contact met je kwaliteiten, behoeften, weerstanden
en je valkuilen.
Zodat je je ware potentie in je leven kunt manifesteren.
En de moed hebben om hierin zichtbaar te zijn.
In verbinding met jezelf,
de ander en je omgeving.
Mensen en organisaties gaan
hiervan stralen.
Volgens mij wordt de wereld
er mooier van."

Lian