Van overleven naar

lichter & voluit leven & werken

 

Individuele coaching

 

"Ik kan Lian als coach aan collega’s, medewerkers en relaties aanbevelen. Zij sluit goed aan bij wat zich voordoet, gaat niet te snel aan het werk met de oppervlakkige hulpvraag maar richt zich op de vraag achter de vraag. Lian laat daarin zien veel flexibiliteit te hebben in de aanpak en inzet van tools en goed aan te kunnen sluiten bij de werkelijke hulpvraag".
Manager van een ontwikkelingsmaatschappij
 

“Het traject heeft mij geholpen om weer op de juiste weg te komen, mijn eigen kompas scherp te stellen en heeft mij geholpen om een nieuwe rol binnen de bank te vinden. Hier kijk ik erg naar uit en krijg ik nu al energie van. Daarnaast wil ik mijn roeping nog verder verdiepen/ontwikkelen. Lian is een fijne gesprekspartner, luistert goed en een hele leuke vrouw en prettig persoon om mee te zijn.”  Intern consultant van een bank

 

"Het traject heeft me meer gebracht dan waar ik op gehoopt had. Ik heb inzichten gekregen in het effect van mijn opvoeding en opgroeien op de manier waarop ik reageer in bepaalde situaties. Door die inzichten ben ik veel beter in staat hier mee om te gaan en mijn reactie meer aan te passen aan hetgeen de situatie vraagt/ waar ik mij goed bij voel.
Ik vind Lian professioneel, doortastend en creatief: ze kan zo nodig goed schakelen in de vormen van begeleiding die bij de betreffende situaties passend zijn.  Zij heeft een goede vertaalslag kunnen maken naar waar mijn behoeften en wensen lagen. Dank Lian dat ik deze ervaring heb mogen meemaken en dat jij daarbij naast me hebt gestaan!". 

Teamvoorzitter rechterlijke macht

 

"Lian voelde heel goed aan wat er nodig was. Dus niet een programma afwerken maar mij echt zien. Het voelde altijd goed ook als de onderwerpen lastig waren. Ze heeft mij nieuwe dingen laten ontdekken waardoor ik beter weet waarom ik reageer zoals ik doe.
Mijn belangrijkste inzichten zijn: 

  • Meer bij mezelf blijven en mezelf meenemen in situaties
  • De valkuilen waarin ik terecht kwam, zijn eigenlijk mijn kwaliteiten als ik mezelf meeneem en bewaak welke verantwoordelijkheid van mij is en welke van de ander
  • Vaker achteruit stappen en stil staan bij wat er bij mezelf gebeurt. Het inzicht dat ik me terug trek als ik me teleurgesteld voel.
  • Het is niet fout of falen als een keuze niet uitpakt zoals ik het graag had gewild, het is een experiment, het is groei.

De humor en lol die er ook was tijdens sessies maakte dat er een prettige sfeer was, terwijl de emoties er ook mochten zijn."  Sociotherapeut/ gezinsbehandelaar bij een universitaire zorginstelling

 

"De sessies bij Lian heb ik als zeer waardevol ervaren.  Ze is hartelijk en belangstellend waardoor je je meteen op je gemak voelt. Ze stelt goede vragen, voelt aan wat nodig is en helpt je dmv opstellingen en creatieve werkvormen te achterhalen wat je in de weg zit en waar je talenten liggen. Ze helpt sluiers op te lichten zodat jij de antwoorden vindt die diepe inzichten verschaffen, waardoor je weer verder kan. Dit bewust te worden heeft mij geholpen om oude ballast los te laten. Dat voelt bevrijdend, lichter en meer bij mezelf. " 
Longverpleegkundige in een ziekenhuis

 

"Eindelijk iemand die snapt hoe je denkt en waar je mee bezig bent, maar zeker ook iemand die me gevoelsmatig begrijpt. Wat is de tijd om gevlogen. Met veel energie en blijdschap kijk ik terug op het coachtraject. Lian, dank je wel voor je super luisterend oor, je verhelderde spraak en uitleg terug, voor mij voelt het als geestelijke diepgang. Ben blij dat ik je heb mogen leren kennen. Heel fijn dat je me weer een stukje verder hebt gebracht in mijn proces."
Verpleegkundige in de ouderenzorg
 


"Het is voor mij een ingrijpend traject geweest, mede doordat we dieper zijn gekomen dan ik ooit had verwacht. Ik ben er blanco ingestapt met een werkgerelateerde (vage) vraag en gedacht dat wij alleen over werkgerelateerde zaken zouden praten. Ik vond het hard werken, emotioneel pittig. Ik heb me alle sessies ontzettend veilig gevoeld bij Lian en heb daardoor zo diep durven zoeken/gaan. 
Ik heb het traject en Lian, als een cadeautje ervaren heb. Nogmaals heel veel dank voor je professionaliteit, je warmte, je helderheid. 
Ondernemer in de uitvaart

 

"Je helderheid, scherpzinnigheid, het stellen van vragen en het uitgaan van onderzoek, is voor mij een verademing. Het traject met jou, dat ik mezelf cadeau heb gedaan, is life-changing geweest. Ik ben intens dankbaar dat ik je in deze levensfase heb ontmoet. Dank, dank, dank".
Directeur zakelijke dienstverlening

 

"Dank voor de fijne gesprekken. Je was voor mij zo iemand die in de bioscoop in het donker met een lampje het plekje schijnt. En wil je tevens bedanken voor de zaadjes van ontwikkeling die je hiermee bij mij heb gezaaid".
Stafmedewerker van een gemeente

 

"Zeer waardevol. Ik sta dichter bij mezelf en heb inzicht gekregen over waarom, wat en hoe anders. Het traject heeft me geholpen een punt te zetten achter een lastige tijd.”
Senior adviseur van een gemeente

 

"Door dit traject heb ik veel geleerd over mijn functioneren. In plaats van anderen te pleasen, maak ik nu mijn eigen keuzes. Ik voel me hierdoor stukken beter in mijn vel."
Accountmanager van een bank

 

"Door het stellen van de juiste vragen, aandacht voor mijn gevoel en de veilige, open houding van Lian ben ik mijn burn-out te boven gekomen. Als coachee liet ze mij vrij om de route en het tempo te bepalen, Lian gaf richting waardoor mijn keuzes steeds duidelijker werden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik met veel energie de toekomst tegemoet ga en terugkijk op enorm waardevol coachingstraject." 
Teamleider in de gezondheidszorg

 

“Er is een weliswaar een uitkomst uitgekomen die ik niet 1-2-3 had voorzien bij aanvang traject, maar ik ben zeer tevreden met hetgeen ik bereikt heb. Je gaf mij aandacht (geen advies --> wat ik al genoeg kreeg), waardoor ik in staat was om dieper tot mezelf door te dringen, te voelen en te ervaren wat het is wat mij beweegt. Je nam geen genoegen met mijn antwoorden en vroeg door tot de kern van de zaak was bereikt. Dit alles wel op een ‘liefdevolle’manier. Ik besef nu beter welke mogelijkheden ik heb in professioneel en persoonlijk functioneren.” 
Teamcoördinator rechtbank

 

"Ik heb qua communicatie goed geoefend op mijn directeur. Zelfs heb ik richting hem benoemd wat zijn gedrag mij deed. Tot mijn verbazing bedankte hij me voor mijn feedback. Ik heb dus resultaat geboekt met jouw coaching. Dankjewel hiervoor!" 
Senior HR-adviseur van een finaniële instelling

 

"Ik heb grote waardering voor de rust en structuur van de gesprekken. Ik heb het gevoel dat we met het juiste en meest urgente bezig zijn geweest. Ik merk dat ik nu bewuster samenwerk met collega’s, rekening hou met hun achtergrond en meer tijd gun voor ‘afscheid’ bij een verandering. Ook probeer ik meer te focussen op mijn keuzes in de soort projecten die ik oppak: ben ik gaten aan het dichtlopen of past dit werk goed bij mij? Zeker nu ik weet dat ‘de gaten dichtlopen’ niet alleen voor mij, maar ook voor de organisatie negatieve consequenties kan hebben"
Adviseur Informatie Management van ICT-platform voor onderzoek & onderwijs

 

Training systeembewust leiderschap voor professionals

"Heel leerzaam en waardevol! Ik denk dat heel veel mensen tegen dezelfde problemen aanlopen als ik doe, en de training geef je goede handvatten om hiermee om te gaan. Ik weet nu waarvoor mezelf werk aan de winkel is. De begeleiding van Lian is top." 
HR-adviseur in uitzendbranche

 

"Het is een verrijking; plezierig, leerzaam en verhelderend. Het is een cadeautje aan mezelf."
N. Schrijvers, zelfstandig HR-adviseur

 

"Ik kijk terug op een verrijkende en onvergetelijke dag. De warme en professionele aanpak van Lian en Han scheppen een veilige omgeving waarin ik mij kwetsbaar heb durven opstellen. Onbewust gedrag kwam aan de oppervlakte, waarbij het werken met opstellingen diepe indruk op mij heeft gemaakt. Al met al leverde de dag mij nieuwe en waardevolle inzichten over mijzelf op waarmee ik verder aan de slag kan". 
Senior adviseur van een gemeente

 

"Bij mij is niet één kwartje gevallen, maar -tig. Ik ben er stil van." 
Stafmedewerker van een zorginstelling

 

"Dit zou iedereen moeten aangaan om te groeien en te ontwikkelen. Veel inzichten, spiegelen, reflecteren en confronteren. Niet alleen voor HR-professionals. Mooi om te zien de stappen die X gemaakt heeft in jouw sessies! Echt fantastisch, ik zal je blijven aanbevelen :)".
L. Segers, HR-manager uitzendsector

 

“Bijzonder, prettig, confronterend en leerzaam. Sterk aan deze training vond ik de persoonlijke en informele benadering. De rollenspellen en handvatten hebben me meer zelfinzicht gegeven en dat inspireert tot ander gedrag.” 
L. Hopster, HR-adviseur van een zorginstelling

 

"Deze training gaat diep en er wordt tijd genomen voor de opdrachten en het individu. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn patronen en valkuilen, en een bevestiging dat mijn basis sterk is.“ HR-adviseur van een internationaal bedrijf

 

"De begeleiding van Lian vind ik erg prettig, zij speelt heel goed in op wat er gebeurt. Ik kan deze training van harte aanbevelen omdat het een heel goede manier is om met je eigen vragen aan de slag te gaan." 
Teamleider van een gemeente

 

"Wat ik sterk vind aan deze training is de mix van praktijk, theorie (werkboek) en vooral de diepgang. Ook het afrondend gesprek een aantal weken na de 2-daagse zorgt voor verdieping. De begeleiding van Lian is professioneel, fijn, eerlijk, open en een sfeer van vertrouwen". Beleidsmedewerker werkgeversvereniging

 

"Met bewondering heb ik ervaren hoe je steeds op zoek bent naar synthesen tussen diverse belangen en belangengroeperingen. En met name je standvastigheid in denken en doen. Het was geen gemakkelijke klus. Bij dit alles was de samenwerking altijd plezierig en zijn er -mede door jouw rol, jouw toedoen, jouw doorzettingsvermogen en standvastigheid - mooie dingen tot stand gekomen. Daar mag je met genoegen op terugkijken en daar dank ik je - namens onze organisatie - van harte voor". 
Manager, P, O & O van een zorginstelling

 

"In de turbulentie waarin onze organisatie nu zit, heb ik handvatten gekregen om bij mezelf te blijven. Erg veel dank voor de inzichten en de ervaring. Ik laat me niet meer gek maken."
Senior adviseur van een adviesbureau

 

"Als gemeentesecretaris van een middelgrote gemeente heb ik Lian meegemaakt in het begeleiden van individuele coachtrajecten en van een team. Haar bijzondere aanpak en haar kijk vanuit systemisch perspectief, maken het mogelijk om lastige vraagstukken vanuit een frisse en andere kijk te belichten. Mensen komen daardoor tot rust en meer in balans. De positieve energie die dat veroorzaakt zet mensen weer in beweging".
 

Loopbaancoaching

"Ik heb een aantal sessies loopbaancoaching gehad met Lian en dit heeft voor mij erg verhelderend gewerkt. Lian weet de vinger op de juiste plek te leggen en dit op een duidelijke manier uit te leggen met behulp van voorbeelden uit de praktijk en een stukje theoretische kennis. Samen hebben we een basis gelegd en vanuit hier kan ik nu de volgende stappen gaan zetten naar een nieuwe en passende baan'' 
Lisa Streefkerk

 

"Ik heb de coachingsgesprekken met Lian als bijzonder waardevol ervaren. De insteek was zakelijk maar de uitkomsten zijn zowel privé als zakelijk zeer nuttig en verhelderend. Bovendien zijn zakelijk en privé ook niet in alle opzichten los van elkaar te zien. Ook dat is een inzicht dat ik hiermee heb verkregen. Bij Lian geen wollig analyseren om het analyseren. Zij weet in warme vertrouwenwekkende gesprekken haarscherp tot de kern door te dringen en geeft je fijne concrete handvatten voor de dagelijkse praktijk mee. Ik heb het zeer gewaardeerd op een constructieve manier een spiegel voorgehouden te krijgen. Wat mij betreft voor iedereen die zichzelf, de werksituatie of anderszins tegen het licht wil houden een aanrader".
Internationaal accountmanager sierteelsector